Eenmaal daags Janneke (jannekeleber) wrote,
Eenmaal daags Janneke
jannekeleber

PUCCA

Afbeelding(25)

Ik kreeg hem twee jaar geleden voor moederdag.
"Hu?", zei ik toen ik hem uitpakte. "Apart." Ik keek naar A. en die wees op de pipo.
"Hij heeft hem voor je uitgezocht."
De pipo knikte.
"Mooi is-ie he!", zei hij trots.
En toen vond ik hem meteen al een klein beetje mooier.

Ik had wel een tas nodig, dus als gebruiksvoorwerp kwam hij goed uit. En hij was waterdicht en had lekker veel vakjes, dus allemaal goed. Maar de print... ik had mijn twijfels.

Ik nam hem in gebruik voor naar mijn werk. Op een ochtend reed ik op de fiets tussen een aantal middelbare scholieren van een jaar of 12, 13. Meisjes met strakke spijkerbroekjes en blote buikjes en... met Pucca-tassen. Toen besloot ik dat dit eigenlijk niet kon. Ik was gewoon te oud voor deze tas.

Maar hoe gaan die dingen, je gaat je aan zo'n ding hechten. En op de momenten dat je er even niet aan gehecht bent, denk je aan het gezicht van de pipo als je hem zou vertellen dat je die tas niet meer zou gebruiken. En zo vergroeide ik eigenlijk een beetje met de tas.

Laatst stond de pipo 's ochtends vroeg onderaan de trap te schreeuwen:
"Je moet nu komen. Pucca is op tv!"
Nou, dat wilde ik wel eens zien. Het bleek een beetje een bizarre, Japanse animatieserie. En die Pucca, dat bleek eigenlijk best een stoer typ. Ze is permanent verliefd op ene Caro, die ook weer permanent voor haar wegrent, een situatie die ik zeer goed herken. Maar Pucca gaat niet bij de pakken neerzitten. In tegendeel. Als Caro een boom in vlucht, trekt ze de hele boom uit de grond en rent daarmee naar huis.
"Geweldig!", riep ik uit.
"Goed he!", zei de pipo.

En het feit dat buurmeisje E. van bijna 7 inmiddels slippertjes heeft van Pucca en een trui van Pucca, dat maakt mij niet meer uit. Pucca is een heldin voor alle meisjes, jong en oud, en die tas die houden we er gewoon in.
Subscribe
 • Post a new comment

  Error

  default userpic

  Your IP address will be recorded 

  When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
  You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
 • 0 comments