Eenmaal daags Janneke (jannekeleber) wrote,
Eenmaal daags Janneke
jannekeleber

DE POPULAIRE MEISJES

Sommige dingen veranderen niet.
Vroeger had je op het schoolplein altijd het groepje populaire meisjes. Nu, als moeder, zie ik op de school van de pipo dat je ook weer populaire moeders hebt. Waarschijnlijk zijn het dezelfde meisjes als toen, maar nu 30 jaar ouder.

De populaire moeders zien er goed uit. Dat is ook een vereiste, anders hoor je er niet bij. De populaire moeders kijken ook heel goed naar elkaars uiterlijk. Dat leidt dan tot bepaalde uitspraken:
"Ooooh, wat een goed jurkje zeg! Waar heb je dat vandaan?"
En bepaalde gedachten:
'Shit, zij kan dat nog hebben. Ik moet na de vakantie maar weer naar de sportschool.'

Net zoals destijds hoor ik niet bij de populaire moeders. Ik vind het wel leuk om naar ze te kijken. En om af en toe vast te stellen dat populair zijn ook niet alles is. Zo weet ik dat onlangs drie van de vier populairste moeders samen een weekend naar Parijs zijn geweest. De vierde kon niet mee. Nu zie ik haar nog elke dag op het schoolplein haar best doen om de schade van de gemiste Parijservaring in te halen. Bepaalde onderonsjes kan ze niet meer volgen en daardoor valt ze soms letterlijk buiten de kring. Maar moeder nummer 4 geeft niet op. Ze blijft 'belangstellend vragen stellen' en wurmt zich gewoon weer in de kring. Ze moet en zal er weer bij horen. Het leven daarbuiten lijkt haar duidelijk een hel.

Populair zijn.
Het lijkt geweldig.
Maar de prijs is hoog.
Subscribe
 • Post a new comment

  Error

  default userpic

  Your IP address will be recorded 

  When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
  You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
 • 0 comments