Eenmaal daags Janneke (jannekeleber) wrote,
Eenmaal daags Janneke
jannekeleber

C'EST FINI

Afbeelding(156)

Afbeelding(153)

Vandaag, beste lezers, even een vraag aan Tourdirecteur Jean-Marie Leblanc.
(De rest van de klas gaat maar even iets voor zichzelf doen.)

Geachte meneer Leblanc,

Ik weet het, ik weet het. Het oeroude tourgezegde luidt: de Tour gaat door.
Maar.
Zou het niet kunnen dat ergens in de megadikke Tour-organisatie-boek, ergens onder het hoofdstuk Calamiteiten, onder het kopje Calamiteiten in het kwadraat en dan onder het subkopje 'Vallende Helden', dat daar ergens iets staat over het mogelijk toch stoppen van de Tour? Dat we zeggen van: het is mooi geweest, we laten de Tour de Tour dit jaar. De renners gaan lekker vissen en wij komen de komende drie weken ook wel door. Volgend jaar: nieuwe Ronde, nieuwe Tour.

Kijk, u kent mij: ik ben een Tourliefhebber in hart en nieren. Ik draag de ronde der rondes echt in mijn hart. Als kind al lag ik tijdens de vakantie in het vooronder van onze boot met een transistor tegen mijn oor te huilen van geluk toen Peter Winnen won op Alpe d'Huez.
Maar gisteren, toen na alle echecs van de afgelopen dagen onze Erik Dekker in zijn allerlaatste Tour vlak voor het eind van zijn schitterende loopbaan zo viel... Zo afschuwelijk viel, OP zijn gezicht... Eigenlijk verloor daar voor mij de Tour 2006 ook zijn gezicht. Ik ben er wel klaar mee. En u denk ik ook. Dus, als u dat even op wilt zoeken in dat Tourboek, heel graag.

Ik lees het wel.

Groetjes,

Janneke
Subscribe
 • Post a new comment

  Error

  default userpic

  Your IP address will be recorded 

  When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
  You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
 • 0 comments