Eenmaal daags Janneke (jannekeleber) wrote,
Eenmaal daags Janneke
jannekeleber

NOG NIET KLAAR MET HUILEN

Zondagavond. We rijden terug met de auto uit Friesland na een dag zeilen op de Friese meren. Ik zet de radio op 1 voor Andermans Veren, want ik heb zin om even te brullen van het lachen. Maar het thema is vaderdag en om een of andere reden heeft Kick van der Veer allemaal items over vaders uitgekozen die dood zijn, dood gaan of doodsbang zijn of zoiets.
"Straks gaan we lachen hoor", kondigt hij tussendoor aan. "Maar heeft u dat ook wel eens, dat u nog even in het verdriet wilt blijven hangen? Daarom nu nog even één nummer van Bert Klundert."
Ook dood, bedenk ik me, maar goed, nog een nummer dan en dan...
Het nummer zet in. Het gaat over een poes die doodziek is. Ik slik. Ik wil niet gaan huilen, want het is maar een liedje en ik hou niet eens van poezen. Bovendien ben ik aan het autorijden en dan is huilen niet handig. In couplet twee krijgt de poes een spuitje bij de dokter.
'Mijn lijfje tegen jouw lijfje', zingt Bert Klundert en ik hou het niet meer. De tranen stromen en ik snik. Achter me hoor ik ook gesnotter. Ik kijk in de achteruitkijkspiegel en zie dat de pipo zit te huilen in zijn kinderstoeltje. A. ziet het ook. Hij zet de radio uit en keert zich naar de pipo.
"Ach jochie toch, het is niet echt hoor", zegt hij.
"Maar het is wel zielig!", huilt de pipo. "Boehoehoe."
"Ja, maar het is een liedje hè", zegt A. "Een liedje gemaakt om te huilen."
"Nou!", zegt de pipo geïrriteerd. "Dat doe ik toch ook. En zet de radio nou maar weer aan, want ik was nog niet klaar met huilen!"
"Ja", zeg ik. "Ik was ook nog niet klaar."
Gedwee draait A. het volume weer omhoog en we horen nog net hoe de poes doodgaat. Wanhopig zingt Bert Klundert: 'Laat me niet alleen, laat me toch niet alleen!' En de pipo en ik snotteren mee. Tot het bittere einde.
Subscribe
 • Post a new comment

  Error

  default userpic

  Your IP address will be recorded 

  When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
  You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
 • 0 comments