Eenmaal daags Janneke (jannekeleber) wrote,
Eenmaal daags Janneke
jannekeleber

IN BED MET EEN TORNADO

Ik word wakker van een springerig geluid. Ik doe mijn ogen open en dan weet ik meteen weer waar ik ben: in het bed boven dat van de pipo. Want dat wilde hij graag, dat ik daar kwam 'logeren'. En ach, waarom ook niet. Wat maakt het uit waar je wakker wordt. Ik kijk achter me en zie waar het springerige geluid vandaan komt, want daar staat de pipo te stuiteren op zijn bed. De klok wijst kwart voor zeven aan.
"Hoi!", roept de pipo blij. "Je bent wakker! Ik kom even bij je liggen. Dan ga ik je voorlezen."
Hij klimt uit bed en doet het licht aan.
"Doe maar even een kleiner lichtje", zeg ik. "Ik moet nog een beetje wakker worden."
"Nee hoor", zegt de pipo. "Je bent al wakker. Dat kan ik zien. Want je ogen zijn open en je praat en zo. Dat doe jij niet als je slaapt."
Ik wil uitleggen dat het bij mij niet zo werkt, maar de pipo ligt al naast me met zijn stripboek.
"Ik zal dit even voorlezen", zegt hij. "Dat vind je leuk. Het gaat over een tornado, zie je wel. Die draaien hard joh. Echt vet is dat. Kijk, het staat er ook in het woordje: S-J-OE-F. Sjoef! Dat staat er. Goed he, dat ik dat kan lezen. Zegt een tornado dat ook echt mama? Sjoef? Zegt-ie dat? Ja, ik weet hoe die beweegt. Kijk, ik zal het even voordoen. Jawel, dat is wel leuk. Kijk, ik ga even staan. Dan gaat-ie draaien, zo... Jaha, dat is wel leuk. Ik moet het toch even voordoen? Anders weet jij niet hoe dat gaat. Kijk, dan gaat-ie dus zo draaien en harder, harder, harder..."

KEDENG!

Geleerd vandaag: het maakt toch uit waar je wakker wordt.
Subscribe
 • Post a new comment

  Error

  default userpic

  Your IP address will be recorded 

  When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
  You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
 • 1 comment