Eenmaal daags Janneke (jannekeleber) wrote,
Eenmaal daags Janneke
jannekeleber

IK BEN EVEN HIER

Afbeelding(116)

In de serie 'lievelingsplekken' (waarvan ik ook niet wist dat-ie gestart was, maar goed), dit keer: de plek na de bocht. Ik schets de situatie. Ik kom uit mijn werk gefietst. Eerst rijd ik dan een stuk door de omroepstad, met de vele auto's, fietsers en voetgangers die ook allemaal op weg zijn naar huis. Dan rijd ik een stukje door een beetje een dicht bos en als dan het fietspad en slinger naar links maakt, richting de hei, dan zie ik dit.

Het mooie zit hem in die kronkeligheid van die eerste boom. En in de bochtigheid van het pad. En in de op dit moment bloeiende brem op de achtergrond.

De kronkeligheid van de boom gaat voor mij over rust, over even niks, over tijd voor hersenkronkels zo u wilt. De bochtigheid van het pad gaat over vrijheid. Over lekker een beetje van links naar rechts slingeren en het even niet hoeven te weten. En de brem gaat over 'weer opbloeien'.

Ik heb dit alles een beetje te veel gemist in mijn leven de laatste tijd. Ik MOEST te veel en MOCHT te weinig. Er was te weinig rust, te weinig ruimte. Het pad liep te recht en ik stond niet in bloei.

U gaat daarom even iets minder vaak van mij horen. Ik blijf wel, maar ik verander het recept van eenmaaldaags naar driemaal per week. Of zo. We zien wel. NIW; u zult het ermee moeten doen. En mocht u mij zoeken, dan weet u mij te vinden...
Subscribe
 • Post a new comment

  Error

  default userpic

  Your IP address will be recorded 

  When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
  You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
 • 2 comments