Eenmaal daags Janneke (jannekeleber) wrote,
Eenmaal daags Janneke
jannekeleber

VERZET TEGEN MEDITATIE

Jarenlang zei vriendin H. het tegen mij: je moet eens gaan mediteren. Dat is goed voor jou. Maar ik had helemaal geen zin in mediteren. Dus ik deed het ook niet.

Toen kwam ik bij Jose op de cursus 'intuïtieve ontwikkeling etc.' en Jose zei: als je een medium wilt worden, is het belangrijk dat je leert te mediteren. En ik dacht: ik wil helemaal niet mediteren. Het leek me zo'n saaie, humorloze toestand, dat zitten met je ogen dicht.

Toen ging ik naar Stansted. En op het programma stond: elke ochtend een half uur gezamenlijk mediteren. En ik dacht: nou ja, vooruit dan maar. Ik ben hier nou toch. Dus ik mee mediteren. En het viel eigenlijk wel mee. Sowieso voelde het wel lekker om met 100 mensen in een ruimte een half uur stil te zijn met je ogen dicht. Het was het gevoel van een heel intense stilte, die je eigenlijk anders nooit beleeft. Maar ook bleek mijn vooroordeel over de humorloosheid niet te kloppen. Dat bleek toen op een ochtend een hele dikke Deen op de stoel naast mij kwam zitten. Ik baalde. Zijn zware ademhaling en zijn dikke lijf voelden ontzettend storend aan, zo dichtbij. Hoe moest ik me nou concentreren op het reisje dat je in je fantasie maakt tijdens een meditatie? Ik overwoog om ergens anders te gaan zitten. Maar dat durfde ik niet. Ik dacht: dan moet ik er ook maar het beste van maken.

Ik begon met de reis en alles verliep eigenlijk heel normaal, behalve dat er gedurende het hele verhaal een enorme stier naast me liep mee te denderen.

Sindsdien ben ik bekeerd. Ik mediteer zo'n vier keer per week en ik heb geleerd wat de functie ervan is. Je geeft de andere kant, de spirituele wereld, de kans om even rustig met je te praten. Dat zijn leuke gesprekken waar je een hoop van kunt leren. En bovendien valt er af en toe dus ook nog wat te lachen. Waarom heb ik me hier nou in godsnaam zo lang tegen verzet.
Subscribe
 • Post a new comment

  Error

  default userpic

  Your IP address will be recorded 

  When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
  You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
 • 0 comments