Eenmaal daags Janneke (jannekeleber) wrote,
Eenmaal daags Janneke
jannekeleber

VERKEERDE ROK

Ik ging zitten op het zadel, toen ik het me bedacht: 'misschien is deze rok niet zo handig op de fiets.' Niet dat ik er niet mee kon fietsen, juist wel, want hij had een enorme split. Alleen... die zat van voren, dus dat gaf kans op inkijk. Gelukkig zat het patatje voor me in zijn fietsstoeltje, dus ik hoopte dat die me zou beschermen.

Nou niet dus. Onderweg naar het pretpark, waar we heenreden, had ik over aandacht in elk geval niet te klagen. Er werd gefloten en getoeterd en bij het stoplicht vergat een man op een brommer door te rijden omdat hij afgeleid was. Weer later fietste een vader met een kind voorop me wel heel langzaam voorbij. Daarna volgde zijn vrouw die me een woedende blik toewierp.

En ik stond op het punt om tegen haar te roepen: 'Sorry. Misverstand. Ik heb geen verleidelijke bedoelingen. Ik ben gewoon maar een meisje op de fiets met de verkeerde rok aan.' Maar toen bekeek ik haar eens goed, met d'r heuphoge spijkerbroek en de T-shirt tot aan haar kin en dan dat boze hoofd erop. En ik dacht: 'Ach mens, loosen up. Je zou zelf eens een verkeerde rok op de fiets aan moeten doen.'
Subscribe
 • Post a new comment

  Error

  default userpic

  Your IP address will be recorded 

  When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
  You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
 • 0 comments