Eenmaal daags Janneke (jannekeleber) wrote,
Eenmaal daags Janneke
jannekeleber

EEN BEETJE LITTLE SISTER

A. gaat foto's maken. Voor Wehkamp. Nee, niet voor IN de Wehkampgids. (Dat mocht-ie willen en dan zeker de lingerie- en bikinipagina's, ha!) Nee, het gaat om een Wehkamp-onderzoek.

Ik snap het niet helemaal, dus A. legt het uit: hij heeft een digitale camera te leen gekregen en nou wil het onderzoeksbureau van Wehkamp dat hij 'zijn leven fotografeert'.
"Maar WAT moet je dan fotograferen?", vraag ik.
"Nou, gewoon, mijn leven", zegt A. "De mensen en de omgeving. Dus ook veel van het huis, van binnen en van buiten. En van jou..."
"Ook van binnen en van buiten?", vraag ik.
Nee, dat hoeft dan gelukkig weer niet.

Uiteindelijk wordt het idee me duidelijk. Wehkamp wilde eerst verkopen zonder winkel, want lekker goedkoop. En dat ging ook heel goed, maar nou komt Wehkamp erachter dat ze helemaal geen beeld hebben van hun klanten. En daar hebben ze dit dus op gevonden.

A. begint meteen enthousiast te fotograferen. Hij maakt er ook een van mij. Ik zit met mijn voeten op tafel op het terras in de zon. Ik kijk naar de foto. Mijn benen zijn nog ontzettend wit en ik lach erg stom op de foto. Het lijkt me het beste voor iedereen als Wehkamp deze niet ziet.
"Dat kan niet", zegt A. "Je mag ze niet deleten en ik moet alles opsturen."
Dat geeft toch wel een licht gevoel van paniek bij mij, terwijl ik zie hoe A. het hele interieur vast gaat leggen, met troep en al. Allemaal voor de Wehkamp.
"Wat is het probleem", roept hij uit. Hij maakt een foto maakt van het patatje en mij terwijl het patatje zijn snottebel aan mijn t-shirt afveegt.
"Het is heus geen Big Brother hoor", zegt hij. "Hooguit een beetje Little Sister."
Subscribe
 • Post a new comment

  Error

  default userpic

  Your IP address will be recorded 

  When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
  You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
 • 0 comments