Eenmaal daags Janneke (jannekeleber) wrote,
Eenmaal daags Janneke
jannekeleber

WAARSCHUWING?

Ik schrok wakker.
Een nachtmerrie.
'Oh mijn god', dacht ik meteen. 'Dit was een waarschuwing.'

Ik weet niet precies waarom ik dat dacht. Misschien omdat de droom vol met 'aanwijzingen' leek te zitten. De kleren die ik aan had (sportief). Het feit dat ik 'net les had gehad'. En dat ik op de fiets naar huis reed, met nog een andere fiets aan mijn hand. (Geen idee waarom. Het was gewoon zo.) En toen ik een bepaalde bocht omkwam en een wijk inreed met allemaal flats die ik niet kende, zag ik een grote klok staan in een perkje: 21.15 wees hij aan. Ik dacht in de droom: 21.15 uur; dat moet ik goed onthouden.

Het was vlak daarna dat het gebeurde. Twee mannen voerden aan de zijkant van de weg een kort overleg en sprongen toen voor mijn fiets. Ik wist meteen dat het mis was. Ik keek om me heen: niemand. Ik besloot eerst de vermoorde onschuld te spelen en vroeg of ik iets voor ze kon doen. De donkere man legde het uit, half lachend: je bent je spullen kwijt, maar eerst grijpen we jou. Ik zag ook de kelder waar ze me heen wilden sleuren. Ik voelde hun kilte, hun gewetenloosheid en toen bij mezelf: een enorme paniek.

Een ijskoude hand onder mijn t-shirt.

Het is nu vijf dagen later.
De ergste paniek is gezakt.
Maar toen ik vanavond wilde gaan hardlopen, keek A. op de klok en zei: "Doe maar liever niet..."

Het gevoel dat dit een waarschuwing was, dat blijft. Het is een onrustig idee, maar aan de andere kant weet ik 1 ding zeker: als ik ooit 'na een les' met twee fietsen naar huis moet rond 21.15, dan gaat er een keihard alarm bij me af.
Subscribe
 • Post a new comment

  Error

  default userpic

  Your IP address will be recorded 

  When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
  You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
 • 0 comments