Eenmaal daags Janneke (jannekeleber) wrote,
Eenmaal daags Janneke
jannekeleber

DE COMPLEXE MATERIE VAN HET BN-ERSCHAP

Het is heel ingewikkeld om een BN-er te zijn in Nederland.
Want: je bent BN-er en dat wil je in de meeste gevallen ook zijn; daar heb je van gedroomd, daar heb je hard voor gewerkt en nou is het dan zo ver. Maar: je moet in Nederland ook gewoon blijven, want anders heb je al gauw kapsones. En een 'gewone BN-er', geef daar maar eens vorm aan. Dat is echt behoorlijk complex.

"Ik sta ook gewoon zonder make-up in mijn joggingbroek op het schoolplein", heb ik vrouwelijke BN-ers al vaak in interviews horen zeggen. Dat is zo'n poging om een 'gewone BN-er' te zijn. Maar ja, er staat verder geen enkele andere moeder in een joggingbroek op het schoolplein. Dus zo slaagt de vrouwelijke BN-er er via een slimme truc in om het BN-erschap toch te combineren met het 'gewoon zijn'.

Vandaag zag ik Natasja Froger in de supermarkt. En ja hoor, in een (exclusief) joggingpak. Onder dat pak had ze laarzen aan van 599 euro (gokje). Verder droeg ze een opzichtig grote zonnebril en een petje, 'om maar niet herkend te worden'. Het geheel straalde uit: vandaag even geen glamour hoor; even een dagje lekker casual en lekker gewoon.
Er was dus goed over nagedacht, maar het werkte wel. Iedereen keek op van zijn boodschappenwagentje en je zag ze denken:
'Wat loopt daar nou?'
'Oh, een BN-er.'
'Maar welke dan?' (Goed kijken)
'Ah, Natasja Froger!'

Gewoon en toch opvallend.
Het is niet makkelijk, maar het kan wel.
Natasja Froger is geslaagd.
Subscribe
 • Post a new comment

  Error

  default userpic

  Your IP address will be recorded 

  When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
  You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
 • 0 comments