Eenmaal daags Janneke (jannekeleber) wrote,
Eenmaal daags Janneke
jannekeleber

HIEP HIEP HOERA VOOR EEN ZOEK MOBIELTJE

Het is allemaal de schuld van de vormenstoof.
Of eigenlijk van het consultatiebureau.
Want die gaan bij het een van de volgende babychecks van het patatje hem een vormenstoof voorschuiven. Wat feitelijk de eerste test in zijn leven is.

Bij de pipo waren we, als onervaren ouders, hier niet op voorbereid. Dus toen de verpleegkundige de vormenstoof pakte en zei: ‘nou, kijk maar eens wat je hiermee kunt’, toen wist de pipo heel goed wat hij daarmee kon: kijken hoeveel blokjes hij tegelijk in zijn mond kon stoppen.
Het antwoord was: heel veel.
Maar niettemin was hij ‘gezakt’.

Dus: nu hebben we een vormenstoof. Zodat het patatje in elk geval wel weet wat de bedoeling is. Nou, het patatje weet het inmiddels precies hoor: als het blokje past in het gaatje, dan krijgt hij applaus. En het patatje is dol op applaus. Hiep, hiep, hiep, hoeraaaaa.

Alleen gaat hij te ver.
Hij voert de gedachte ‘als het past, dan is het goed’ eindeloos door. Overal en de hele dag. En dus duwt hij schoenen door traphekjes, legoblokjes in de houtkachel, een vaas in de prullenbak en mijn mobieltje door de tralies van de vogelkooi. Waarna hij me telkens triomfantelijk en verwachtingsvol aankijkt.

‘Het past toch? Dan is het goed!’, lijkt hij te willen zeggen.
Dus: hiep hiep hiep, hoeraaaaaa!
Subscribe
 • Post a new comment

  Error

  default userpic

  Your IP address will be recorded 

  When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
  You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
 • 0 comments