Eenmaal daags Janneke (jannekeleber) wrote,
Eenmaal daags Janneke
jannekeleber

A. & DE GEESTENWERELD

A. is er nog niet helemaal uit, over het al dan niet bestaan van een geestenwereld. Maar A. is dan ook een nuchtere Fries.
Toen ik zelf voor het eerst een medium had bezocht, zette hij daar grote vraagtekens bij. Toen ik jaren later zelf een cursus 'intuïtieve ontwikkeling etcetera' wilde gaan doen, zei hij: 'goh'. Vanaf dat moment volgde hij mijn verhalen met een mengeling van scepsis en interesse.

Het werd dus een verhaal van 'enerzijds, anderszijds.' Van 'interessant' en van 'ja maar'.

Vanavond vroeg ik hem om een demonstratie-avond bij te wonen van José, mijn docente. En met 50% zin en 50% geen zin, ging hij mee.
Het was een goeie avond. José maakte, op de voor haar kenmerkende, rustige, integere manier het ene contact na het andere. Er werd gelachen, er rolde een traan, mensen waren verbaasd en vaak geraakt.

"Hoe vond je het?", vroeg ik A. op de terugweg in de auto.
"Het is gek", zei hij. "Als je daar zit, dan geloof je dat het klopt wat ze doet. En dan zit je in de auto naar huis en dan geloof je weer in je eigen, oude wereldbeeld. Terwijl je die twee niet met elkaar kunt rijmen."

En zo blijft het spannend welke kant het opgaat.
Gaat A. zijn wereldbeeld aanpassen, of niet? Misschien handhaaft hij gewoon twee werelbeelden; eentje voor tijdens zoiets als een demonstratie en eentje voor daarna. Het kan nog alle kanten op. Ik hou u op de hoogte.
Subscribe
 • Post a new comment

  Error

  default userpic

  Your IP address will be recorded 

  When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
  You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
 • 0 comments