Eenmaal daags Janneke (jannekeleber) wrote,
Eenmaal daags Janneke
jannekeleber

KLEINE-MEISJES-DROOM

DSCN1290


De foto is al van een tijdje geleden.
Van de afgelopen zomervakantie om precies te zijn, toen we in het Belgische Ossogne in dat huis met die supertuin zaten waar de pipo en het patatje eindeloos door het gras heenrolden samen.

Toch voelde ik iedere keer als ik naar de foto keek, dat er meer mee was. Dat hij iets raakte iets, iets, iets... heel diep in mij wat ik niet kon benoemen. Tot vanavond.

Als klein meisje wilde ik dolgraag een grote broer. Die zou er altijd zijn om mij te beschermen, op het schoolplein en op straat en thuis. En ik mocht dan op de stang van zijn stoere grote-jongens-fiets zitten en dan gingen we samen heel hard van een berg afrijden en dan vallen en dan alles vies en ook een beetje pijn, maar toch dubbel liggen van het lachen samen. Dat was mijn kleine-meisjes-droom.

In plaats daarvan had ik een klein zusje.
Wat echt totaal iets ander is.

En vanavond viel dus ineens het kwartje: deze foto raakt me zo omdat ik daarin het patatje 'ben' en ik worstel de hele dag met mijn grote broer, die eigenlijk iets te wild met me is, maar toch ook zo ontzettend lief en die alles al kan wat ik nog moet leren en die me daarbij helpt...
De volle pruimenboom waar we onderdoor rollen en de waslijn waar lekker GEEN was aan hangt, maken het geheel af. Deze foto is de verbeelding van mijn kleine-meisjes-droom.

En die heb ik dus, via een omweg, toch nog kunnen waar kunnen maken.
Subscribe
 • Post a new comment

  Error

  default userpic

  Your IP address will be recorded 

  When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
  You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
 • 0 comments