Eenmaal daags Janneke (jannekeleber) wrote,
Eenmaal daags Janneke
jannekeleber

DAT HET NOG GEEN MEGA-HIT IS...

A. had een huishoudelijk stoomapparaat gekocht. Een soort stofzuigertje, alleen dan komt er stoom uit de slang en dat reinigt dan heel goed, naar het schijnt. A. zelf was er tamelijk lyrisch over.

Vanmiddag haalde hij het ding weer enthousiast tevoorschijn. Hij begon bij de eettafel. "Moet je kijken wat er allemaal afkomt. Gewoon zwart is het, zie je dat!", riep hij uit. Om vervolgens door te gaan met de stoelen, de vloer en de bank. Ik hield het een beetje in de gaten en ik moet zeggen: het zag er allemaal wel heel erg schoon uit.
"De trap heb ik ook al gedaan", jubelde A. "Die herken je niet meer."
Nou, ik herkende de trap nog wel, maar inderdaad, met heel wat minder vlekken dan voorheen.
"Kijk, en hier zitten de gadgets", zei A. Hij klapte het apparaat open en toonde een rijtje hulpstukken.
"Ontzettend handig is het", zei A. "Ik snap niet dat dit nog geen mega-hit is."

En ineens viel het kwartje. Dit was weer zo'n mannenapparaat. Het ding is geel, stoer gebouwd en heel handzaam, wat het gevoel geeft dat je het werkelijk overal kunt gebruiken, wat mannen altijd heel prettig vinden. Er zit ook heel veel bij, wat volgens mij appeleert aan het mannelijk verlangen om in de meest bizarre omstandigheden toch van het juiste hulpstuk voorzien te zijn. (Zie het Zwitserse zakmes, of zo'n Leatherman.) En dan dat stoom, dat komt er echt keihard uitgespoten! En daar houden mannen ook van, dingen waar keihard iets uitkomt. Zie de brandweerspuit. Zie vuurwapens. Zie... afijn, u begrijpt waar ik heen wil.

En zo waren we aan het eind van de dag allebei, om ietwat verschillende redenen, enthousiast over het stoomapparaat. Want ik had een heel schoon huis en A. had een heel handig apparaat gekocht.

Ik snap niet dat het nog geen mega-hit is.
Subscribe
 • Post a new comment

  Error

  default userpic

  Your IP address will be recorded 

  When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
  You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
 • 0 comments