Eenmaal daags Janneke (jannekeleber) wrote,
Eenmaal daags Janneke
jannekeleber

SHANI IS THE MAN

Hoera, Shani Davis is weer wereldkampioen allround schaatsen! Hoera ja, want sinds ik die documentaire over hem heb gezien, ben ik een groot bewonderaar van Davis. Ik vond het prachtig te zien hoe hij vanuit een schijnbaar kansloze positie (vanuit Amerika, zwart, geen schaatscultuur, weinig faciliteiten en geen professionele begeleiding en dan die moeder...) zich toch weet te meten met de jongens die hier echt alles hebben. Maar het allermooiste vond ik dat van die ijskast.

Dat gaat zo: Shani komt bij zijn ijskast. Daarop hangt een foto van Erben Wennemars. Want: Shani is een fan van Erben - door hem uitgesproken als ‘Urbun’, wat iets heel buitenaards heeft. Waarom hij fan is van Erben, is onduidelijk, want Shani schaatst inmiddels drie keer zo hard als ‘Urbun’, maar goed, waarschijnlijk heeft hij gewoon besloten fan te zijn van wie dan ook, omdat hij in zijn geïsoleerde positie behoefte had aan een denkbeeldige ‘idool/vijand’. Iemand om tegen te strijden als hij eenzaam en alleen zijn trainingen aan het afwerken is op obscure voetbalveldjes, omringd door niet-begrijpende locals.

NIW, Shani komt dus aan bij die koelkast, hongerig van het trainen en op zoek naar een snack. Daar ziet hij de foto van Erben hangen. En dan vraagt hij zich hardop af:
“Would Erben take a snack now? No he wouldn’t. He would probably eat something healthy, like an apple. Or a pear.”
Dan besluit hij om de snack te laten liggen en ook maar een appel of een peer te eten.

Het zit hem niet in de appel of de peer. Maar in het bereiken van de top against all odds en met die enorme creativiteit en zo'n topmentaliteit. Daarvoor is maar één terechte beloning. En die heeft hij gisteren binnengehaald. Shani is the man.
Subscribe
 • Post a new comment

  Error

  default userpic

  Your IP address will be recorded 

  When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
  You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
 • 0 comments