Eenmaal daags Janneke (jannekeleber) wrote,
Eenmaal daags Janneke
jannekeleber

HET IS AL BEZIG

Het gaat niet goed met het imago van het mediumschap. Tot die conclusie kwam ik donderdag in gesprek met journalist K. die een boek over het onderwerp heeft geschreven, maar die nu tegen de onwetendheid en afwerendheid van uitgevers aanloopt. Ja, ze vinden het allemaal een schitterend en goed geschreven boek en heel overtuigend ook - logisch, want K. is een topjournalist. Maar ja, het onderwerp he... Ze willen hun handen er liever niet aan branden.

Ik vertel hem van een soortgelijke ervaring, notabene met het 'spirituele blad' Happinez. Ze wilden dolgraag een verhaal over Stansted Hall, maar... het mocht niet over het mediumschap gaan. Want ja, 'Char met die lettertjes' en Robbert van den Broeke die ook maar 'nep' bleek te zijn, aldus de betreffende redactrice. Ik reageerde verbijsterd. "Een spirituele titel en dan geloven jullie niet in een spirituele wereld? Hoe kan dat!"
Nou, reageerde de redactrice beledigd, ze geloofden heus wel in een spirituele wereld, alleen niet in dat je ermee kon communiceren.

Aha.

Het is 10 voor 8 in de avond. Ik loop over straat. Ik ben op tijd, dus ik doe het rustig aan. Bij de snackbar is het druk, zie ik. Ik passeer twee mannen die de motor van een auto bestuderen met een zaklamp en aan de overkant laat een mevrouw haar hond uit. Ik loop langs een huis waar een heel gezin op de bank naar de televisie zit te kijken.

Ik kom aan bij een huis en loop door een poort de achtertuin in. Ik volg een paadje, samen met nog wat mensen, en ik zie dat er al licht brandt in het huis dat achterin de tuin verborgen ligt. Ik kom binnen en vijf minuten later ben ik getuige van weer een ander, nieuw Brits (!) medium dat in dus weer een ander volgepakt spiritueel centrum het ene mooie contact na het andere legt tussen de andere wereld en de onze.

Het is al bezig, mensen. Of uitgeverijen dat nou geloven of niet. Het is bezig in het klein en het wordt langzaam groter. Steeds meer mensen zullen zich realiseren dat 'dit' niet alles is en dat zal hun levenshouding veranderen. Over 50 jaar gaan mensen naar mediums zoals ze nu naar psychologen gaan. En ja, dat duurt nog lang, maar nee, dat geeft niet. We hebben de tijd.
Subscribe
 • Post a new comment

  Error

  default userpic

  Your IP address will be recorded 

  When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
  You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
 • 0 comments