Eenmaal daags Janneke (jannekeleber) wrote,
Eenmaal daags Janneke
jannekeleber

GROEP 2 EN GROEP 8

"Daar moet je straks heen", zegt de pipo. We lopen naar zijn school en hij wijst naar de zolder.
"Zit groep 8 daar?", vraag ik.
De pipo knikt.
"Achter de rode gordijnen", zegt hij. "Waarom hangen er eigenlijk rode gordijnen voor de ramen?"
Ik zeg dat ik dat niet weet.
"Als het maar niet donker is binnen", zegt de pipo, die een enorme hekel heeft aan donker. "Je moet straks even kijken of het donker is. Anders wil ik niet naar groep 8."

We lopen de school in en ik merk dat ik een beetje gespannen ben voor de workshop interviewen die ik zo ga geven. Het komt allemaal door de roze buuf die in de redactie van de schoolkrant is gegaan en die voor de nieuwe (waarschijnlijk roze) editie groep 8 een interview wil laten afnemen.

Ik breng de pipo naar zijn klas en klim de trappen op naar de zolder. Daar schrik ik. Dit zijn helemaal geen kinderen meer, dit zijn pubers! Ze hangen onderuit in hun stoelen en sommigen kijken al heel erg verveeld. Het kon nog wel eens een klus worden om ze mee te krijgen met mijn verhaal.

Een uurtje later zit het erop. En ik ben tevreden. Ze hebben bijna allemaal wel iets gezegd of gevraagd en het was een leuke workshop, al zeg ik het zelf. Ik daal de trappen af en ik besluit nog even langs de gymzaal te lopen om naar de pipo te zwaaien. Hij is druk bezig in en uit een hoepel te springen die op de grond ligt, maar als hij me ziet, gebaart hij dat ik naar de deur moet komen. Hij wil zeker vragen hoe het gegaan is.
"En?", vraagt hij, als ik binnen ben.
"Het ging heel goed", zeg ik.
"Neeeee", zegt hij, "Je zou nog kijken of het donker is in groep 8. Dus: was het nou donker? Anders ga ik er niet heen hoor."
Subscribe
 • Post a new comment

  Error

  default userpic

  Your IP address will be recorded 

  When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
  You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
 • 0 comments