Eenmaal daags Janneke (jannekeleber) wrote,
Eenmaal daags Janneke
jannekeleber

NEVER, EVER, MENTION YOUR EX-WIFES BIRTHDAY!

Ik ben dus dol op nuances. Vooral met betrekking tot mensen. Ik vind het leuk wanneer je steeds meer over iemand te weten komt en je je beeld van die persoon steeds verder moet aanpassen. Stiekem hoop ik dat de slotsom met de betrekking tot de mensheid zal luiden dat we allemaal goed zijn en dat we allemaal slecht zijn.

Maar soms is simpel ook wel lekker. Van de week zag ik een uitzending van Dr. Phil. Die was vroeger van Oprah, maar gaat nu solo. Dr. Phil had een echtpaar te gast waarvan de vrouw klaagde over haar man. Die vergat alles: boodschappen doen, berichten doorgeven, een afspraak van zijn kind met de dokter... Toen ze hem eens wanhopig vroeg of hij wel wist wanneer ze jarig was, noemde hij de verjaardag van zijn ex.

Een korte stilte van verbijstering is hier gepast.

Normaal kun je man-vrouw-dingen van twee kanten bekijken. Maar hoe hard ik het ook probeerde: ik zag geen tweede kant in dit verhaal. Ik zag alleen een ontzettende lul van een vent met een zeer selectief geheugenverlies, want hij vergat nooit naar de sportschool te gaan. Ik was erg benieuwd naar de aanpak van Dr. Phil:

"What are you doing to me buddy? What can I say in your defence? And God knows you need some defence! Let me tell you this: if you have to remember your wifes birthday, and you can't, you fake an epileptic seizure, you cut your wrists or you get into the witness protection programme. But NEVER, EVER, mention your ex-wifes birthday!"

Een ontzettende lul dus, ook volgens Dr. Phil.
Heel simpel. En dat was ook wel eens lekker.
Subscribe
 • Post a new comment

  Error

  default userpic

  Your IP address will be recorded 

  When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
  You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
 • 0 comments