Eenmaal daags Janneke (jannekeleber) wrote,
Eenmaal daags Janneke
jannekeleber

TAI CHIIedere ochtend stonden ze daar in de tuin van Stansted Hall: twee Hollandse dames die stonden te tai chiën. Manmoedig sloegen ze denkbeeldige draken van zich af en namen denkbeeldige energieën tot zich. Het irriteerde me een beetje. Vooral omdat het allemaal zo duidelijk in het zicht van iedereen moest, zo van: kijk ons oriëntaals spiritueel bezig zijn.

Een andere Hollandse was het niet met mij eens. Ze vroeg zich af waarom ik een chinees die tai chi doet wel oke vond en twee Hollandse dames niet. En ik zei dat ik in het algemeen westerlingen die helemaal into oosterse dingen gaan toch een beetje iets aanstellerigs vind hebben. Het wordt al snel iets 'van de buitenkant', zeker zo recht voor het raam. "Aanstellerig?", zei de vrouw. "Ik vind tai chi heerlijk. Je blijft er juist zo lekker gegrond van."

Ja...

De week ging voorbij. Met taxi's reden we terug naar het vliegveld, waar we twee uur moesten zien door te brengen en toen eindelijk naar ons vliegtuig mochten. Ik wilde naar mijn mannetjes, dus ik zat te stuiteren in mijn vliegtuigstoel, maar we gingen maar niet en we gingen maar niet. Uiteindelijk vertrokken we met ruim een half uur vertraging omdat, zo bleek, er twee passagiers te laat waren en hun bagage uit het ruim gehaald moest worden. Onderweg, hoog boven het Kanaal, kwamen we erachter wie die twee waren: de tai chi-dames!
Die stonden dus nog op London Stansted. Lekker gegrond.
Subscribe
 • Post a new comment

  Error

  default userpic

  Your IP address will be recorded 

  When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
  You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
 • 0 comments