Eenmaal daags Janneke (jannekeleber) wrote,
Eenmaal daags Janneke
jannekeleber

KNUTSELZUS

Ik had het kunnen weten.
Ik belde zus R. alleen even om door te nemen wat we zouden gaan doen met de aanstaande 75ste verjaardag van onze vader. Ik had daar al wat voor bedacht en zus R. zei: "hm hm, dat is goed, maar eh..." En ik dacht: natuurlijk, hoe kan ik het vergeten: de knutsel.

Zus R. is dol op knutsels. Vroeger maakte zus R. weken voor mijn verjaardag al een zogenaamd 'lolletjesboek'. Een pak A4tjes vol met geintjes, puzzels, mopjes, kleurplaten en nog meer. Later vormden wij samen de hoofdredactie van het geknutselde tijdschrift De Ogtendjas, dat ondanks de kleine oplage van 34 stuks toch ongekend populair was. Toen zus R. weer later in de leiding bij een scoutinggroep kwam, kon ze haar knutselaritis daar botvieren en gaandeweg werd haar passie steeds meer geprofessionaliseerd. Zo weet ik dat ze vorig jaar met haar hele oude studentendispuut voor de bruiloft van een van de leden een cd 'in elkaar geknutseld' heeft, opgenomen in een echte geluidsstudio.

Dus. Het duurde pakweg dertig seconden of zus R. had 'een plan'. Een minuut later was er 'een taakverdeling' en nog een minuut later 'een schema met een deadline'. Want ook in de organisatie rondom de knutsel is zus R. heel goed.

Alles staat vast, het moet alleen nog even gebeuren en ik weet wat me te doen staat: knutseluuuuh!
Subscribe
 • Post a new comment

  Error

  default userpic

  Your IP address will be recorded 

  When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
  You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
 • 0 comments