Eenmaal daags Janneke (jannekeleber) wrote,
Eenmaal daags Janneke
jannekeleber

MAART WORDT EEN TOPMAAND

Freelancen is leuk. Het is de enige werkvorm die echt bij me past. De vrijheid, de afwisseling, het eigen baas-gevoel... Wist u dat het woord freelance nog uit de riddertijd stamt? Free lancers waren de ridders die tijdens veldslagen geen vaste posities innamen, maar daar vochten waar zij dat op dat moment nodig achtten. Prachtig toch, zo veel geschiedenis?

Maar elk voordeel heb een nadeel. En het nadeel van freelancen: het is hollen of stilstaan. Zo is het nu, na een paar maanden van drukte, ineens weer stil. En hoe daar nu goed mee om te gaan...

Samen met andere freelancers heb ik daar wel eens over gesproken. En iedereen had zo zijn eigen aanpak. Maar wat we allemaal hadden ontdekt en wat we sinds die tijd De Wet van de Freelancers noemen is dit: bij stilte, niet in paniek raken. Want dan blijft de telefoon extra stil. Vraag me niet waarom, maar zo werkt het gewoon.

Oke, dus geen paniek, maar wat is dan wel een goeie 'state of mind'? Ik legde die vraag laatst eens voor aan medium José. Die zei: bedenk je gewoon dat het goed komt. Visualiseer het, stel het je echt heel duidelijk voor. Op die manier zet je het energetisch neer en komt het werk vanzelf op je af. Vertrouw daarop. Dat is heel belangrijk.

Erop vertrouwen dat dingen vanzelf weer goed komen, is niet mijn sterkste kant. Dus heb ik vandaag wel een aantal mailtjes de deur uit gedaan om te laten weten dat ik beschikbaar ben. Maar daarnaast heb ik het ook een paar keer herhaald: het komt goed met maart. Maart wordt een topmaand. Ik ga veel geld verdienen in maart. Met hele leuke opdrachten.

Het voelde eigenlijk wel prettig.
En we gaan het vanzelf wel zien.
Subscribe
 • Post a new comment

  Error

  default userpic

  Your IP address will be recorded 

  When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
  You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
 • 0 comments