Eenmaal daags Janneke (jannekeleber) wrote,
Eenmaal daags Janneke
jannekeleber

EIND GOED AL GOED

We hadden laatst behangen. En daarvoor was een kast uitgeruimd die nu nog ingeruimd moet worden. Dus vraagt A. of ik even wil helpen. Nou goed, heel even dan. Want ik heb niet zo veel tijd en eigenlijk ook niet zoveel zin.

In de kratten met spullen zitten o.a. heel veel video's die eerst uitgezocht moeten worden.
"Scruffy, weet jij wat dat is?", vraagt A. met een band in zijn hand.
Nee, weet ik niet. Dus we gooien Scruffy in de video. Die geeft geen beeld en geen geluid. K**!
We proberen alle standen: video 1, video 2, video 3. Alle kabels in alle mogelijke gaatjes. En dan zit er niets anders op: de apparatuur moet weer uit de kast zodat de kabels achterop gecheckt kunnen worden. Voor dat doel krijg ik de nobele taak om één apparaat tegen te houden, zodat A. de kabels om de beurt kan proberen. Dat lijkt eenvoudig, maar dat is het niet. Want ik moet het apparaat tegenhouden zonder de knoppen aan de voorkant in te drukken, want anders gaat-ie misschien uit, of op cd of zo. Afijn, e.e.a. duurt best lang, zodat mijn armen gaan verzuren, wat een extra moeilijkheidsgraad is. En nog zwaarder wordt het als A. zegt dat ik het niet goed doe, wat altijd heel slecht is voor mijn zelfvertrouwen, zelfs als het gaat om het tegenhouden van een apparaat. Bovendien wil hij dat ik een kabeltje, dat hij vast wil zetten, van onderaf omhoog ga duwen, zodat 'de spanning er wat vanaf gaat'. Nou, gelooft u me, de spanning gaat helemaal nergens van af. Want A. krijgt er genoeg van en ik krijg er genoeg van en het duurt en het duurt en ondertussen bedenk ik me wat ik allemaal vanavond HAD KUNNEN doen en wat ik dus allemaal NIET GA DOEN, omdat ik hier nu sta ingeparkeerd met een apparaat tegen me aan waarvan ik ook nog eens niet de knopjes aan de voorkant aan mag raken...

Lang verhaal kort: het kwam weer goed. We kregen weer beeld en we kregen weer geluid, dus wat wil een mens nog meer. En geheel per ongeluk ontdekten we zo dat canvas Apocalypse Now uitzond en besloten die dan maar te gaan kijken, voor de zestigste keer weliswaar, maar allez, de avond was nou toch al verloren.

En oh ja, Scruffy bleek een tekenfilm. Over een heel zielig hondje. Maar het was een Disney. Dus ook dat komt vast wel weer goed.
Subscribe
 • Post a new comment

  Error

  default userpic

  Your IP address will be recorded 

  When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
  You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
 • 0 comments