Eenmaal daags Janneke (jannekeleber) wrote,
Eenmaal daags Janneke
jannekeleber

MOOIWeer thuis.
Of eigenlijk: nog niet helemaal.
Want een deel van mij hangt nog een beetje daar, rond dat bijzondere en inspirerende Stansted Hall.

Het was hard werken. De hele dag les en daarnaast nog lezingen die ik ook niet wilde missen. En iedere ochtend weer niet kunnen eten van de zenuwen tijdens het ontbijt, want: ik wilde verder komen en leren werken op het podium, voor een publiek. Dat hield in dat ik een aantal keer met bonkend hart daar stond, te hopen dat er op het moment suprême 'iets' van boven zou komen...

Maar het kwam, gelukkig, iedere keer.
En het was iedere keer ook weer zo ontroerend mooi.

Ik behoor niet tot de mensen die overledenen de hele dag zien zitten of rondlopen. Dat wil ik ook helemaal niet, want het lijkt me eng en verwarrend. Ik vind het genoeg om, op het moment dat ik daar om vraag, ze te kunnen voelen. Maar of het nou door het gebouw kwam, de gelijkstemde mensen om me heen, of door het dagelijks werken met gene zijde weet ik niet, in elk geval had ik deze week twee ervaringen waardoor ik nu aan den lijve heb gevoeld dat 'zij' overal zijn en met de beste intenties.
Een daarvan was op een avond toen ik naar een lezing zat te luisteren. Maar mijn gedachten dwaalden steeds af, want ik was moe en had niet zo'n goeie dag gehad. Ineens voelde ik een hand op mijn schouder en iemand zei vriendelijk: 'dit is interessant, wat nu komt.' Ik schrok op en richtte mijn aandacht weer op de spreker die inderdaad op dat moment iets vertelde wat erg op mij van toepassing was en wat me ook erg goed deed. Toen bedacht ik me ineens dat ik op de achterste rij zat. Ik keek om en zag niemand.

In het vliegtuig naar huis, kijkend naar de wolken onder mij, bedacht ik me dat dat misschien wel de mooiste ervaring was van de hele week.
Subscribe
 • Post a new comment

  Error

  default userpic

  Your IP address will be recorded 

  When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
  You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
 • 0 comments