Eenmaal daags Janneke (jannekeleber) wrote,
Eenmaal daags Janneke
jannekeleber

DAG OUWE MAKKER

We hadden een nieuwe bank gekocht. En daar verheugden we ons erg op. Maar ineens, vlak voordat-ie werd bezorgd, bedacht ik me dat dit dus ook het afscheid was van de oude bank.

Ik ging er nog een keer op zitten. Zo in dat hoekje, met de kussens allemaal in mijn rug en met uitzicht op de voortuin. De eerste herinnering die me te binnen schoot waren de ochtenden dat de pipo voor het eerst naar de peuterspeelzaal ging en ik voor het eerst sinds lang weer eens een boek kon lezen, precies op deze plek, met die kussens zo en met een kop thee naast me. Dat voelde als pure verwennerij. Of die keer dat ik van de ene op de andere dag werkloos was en dus niets meer te doen had. Om niet te verslonzen sprak ik iedere ochtend met mezelf af: om 9.00 uur op de bank en dan de krant lezen of schrijven, of wat dan ook. Dat waren leuke ochtenden.
Of de nachten dat we erop sliepen, omdat boven de pipo of het patatje de boel wakker hield en A. en ik om de beurt wacht liepen. De pipo en het patatje zijn trouwens ook verantwoordelijk voor bijna alle chocomel-, chocopasta-, ketchup- en appelstroopvlekken die erop zitten...
Zucht.
Nooit gerealiseerd dat een bank zo'n groot stuk persoonlijke geschiedenis met zich meedraagt. Het lijkt haast wel een huisgenoot. Maar het kan echt, echt, echt niet meer met die kapotte veren en de gescheurde bekleding en ... ding dong - daar is de vrachtauto van Ikea al.

Nou, dag ouwe makker.
En bedankt hè.
Subscribe
 • Post a new comment

  Error

  default userpic

  Your IP address will be recorded 

  When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
  You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
 • 0 comments