Eenmaal daags Janneke (jannekeleber) wrote,
Eenmaal daags Janneke
jannekeleber

KEIHARD ONDERHANDELEN

Ik had leuke laarzen gezien, ergens eind vorig jaar. En ze waren niet heel duur, maar ik had ze ook niet heel hard nodig, dus ik dacht: eerst de uitverkoop maar eens afwachten.

December begon de uitverkoop. 'Ieder tweede paar gratis' schreeuwde de borden op de winkel. Maar ik hoefde geen twee paar, dus ik liet de laarzen staan. Je moet als consument niks tegen je zin in doen, vind ik. Daarin moet je een beetje ruggegraat tonen.

Daar was de winkel blijkbaar wel van onder de indruk, want meteen na de feestdagen hingen er nieuwe plakkaten op de ramen: '40% januari-korting.' Ik naar binnen en de laarzen waren nu wel echt heel goedkoop, maar ik besloot het nog harder te spelen, dus ik weer met een pokerface naar buiten, zo van: mij nog te duur.

Week later: 'De helft van de helft van de helft!', schreeuwde de winkel. Ik weer naar binnen. En hoeveel de helft van de helft van de helft was, stond niet op de doos, maar ik voelde wel aan dat dit het juiste moment was om toe te happen. Met een cool hoofd van 'oké dan', nam ik de laarzen mee naar de kassa. Daar sloeg de verkoper aan het rekenen.
"13 Euro alstublieft", zei hij toen.

Dertien euro. Als dat geen keihard onderhandelen is.
(Maar stiekem vond ik het ook wel een klein beetje zielig.)
Subscribe
 • Post a new comment

  Error

  default userpic

  Your IP address will be recorded 

  When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
  You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
 • 0 comments