Eenmaal daags Janneke (jannekeleber) wrote,
Eenmaal daags Janneke
jannekeleber

HET PERSPECTIEF VAN HET PATATJE

Tot mijn grote opluchting kan ik u melden dat het patatje weer UIT zijn 'fase' is. En nu wordt ook duidelijk waar het allemaal goed voor is geweest, want het patatje beschikt weer over een aantal nieuwe vaardigheden. Zoals: het imiteren.

Ineens zien we hem regelmatig met een rekenmachientje tegen zijn achterhoofd aangedrukt heen en weer lopen. Daarbij kijkt hij ernstig en roept ondertussen 'baabaabaa'. Het patatje belt.

Gisteren ontdekte hij de gele gieter in de keuken. Hij liep ermee naar de kamer en ging voor de plantjes staan. Hij tilde de gieter even de lucht in en toen weer omlaag. Daarna zette hij het ding terug met een voldane blik die leek te zeggen: zo, dat heb ik ook weer gedaan.

Het ziet er koddig uit en het is heel lachwekkend, maar het geeft ook te denken. Want in de ogen van het patatje zijn wij blijkbaar wezens die een geel ding op en neer hijsen bij de vensterbank en die met een apparaat tegen ons achterhoofd baabaabaa staan te roepen. En zo bezien kun je je ook afvragen: wie is er nou maf in dit huis?
Subscribe
 • Post a new comment

  Error

  default userpic

  Your IP address will be recorded 

  When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
  You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
 • 0 comments