Eenmaal daags Janneke (jannekeleber) wrote,
Eenmaal daags Janneke
jannekeleber

HET NIET TE VERMIJDEN PIA DIJKSTRA INTERVIEW

Pia Dijkstra interviewen valt niet mee. Niet dat Pia onaardig is, maar ze blijft altijd wat afstandelijk, lijkt zich te ergeren aan bepaalde vragen, is vaak op pad en belt nooit terug. Alleen: Pia Dijkstra werkt bij de AVRO en de AVRObode schrijft veel over AVROprogramma's, dus eens in de zoveel tijd stuit je als redacteur toch weer op Pia.

Pia's programma Vinger aan de Pols begint binnenkort weer en men vroeg of ik daar een artikel over wilde schrijven. Ik belde eerst maar eens de zeer toegankelijke eindredacteur Alex. Die praatte honderduit en het artikel leek al klaar, toen hij zei: "Maar eigenlijk moet je natuurlijk gewoon Pia aan het woord laten." Ik vroeg voorzichtig: "Vindt Pia dat wel leuk?" Alex begreep de hint: "Soms zegt Pia wel eens na afloop van een interview: 'Nou, het wordt weer hetzelfde verhaal, want het waren weer dezelfde vragen.' Die hint begreep ik weer: "Ze kan toch ook zelf eens iets anders vertellen? Het is toch een 'two way thing'?" Alex: "Je moet gewoon door die koele buitenkant heenprikken. Vraag maar eens naar de ziektegevallen in haar omgeving. Daar wil ze heus wel over praten."

Vragen naar de ziektegevallen in de omgeving van Pia?
Je vraagt ook niet naar de bankrekening van Beatrix? Of het seksleven van Neelie Smit Kroes?

Maar hoe meer ik erover nadacht, hoe meer ik Alex gelijk moest geven; want waarom zou ik me laten afschrikken door een beetje een koele uitstraling?
Om kort te gaan: in AVRObode van week 18 staat iets over de ziektegevallen in de omgeving van Pia Dijkstra. Het is niet spectaculair, maar wel voor mij. Ik ben door de uitstraling heengebroken. Mijn Pia-angst is overwonnen.
Subscribe
 • Post a new comment

  Error

  default userpic

  Your IP address will be recorded 

  When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
  You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
 • 0 comments