Eenmaal daags Janneke (jannekeleber) wrote,
Eenmaal daags Janneke
jannekeleber

DE VIJF V'S

De directeur van de programmabladen is best een geschikte peer. Maar vandaag houdt hij een nieuwjaarstoespraak voor het voltallige personeel. "En", zo zegt hij, "ik wil dat doen aan de hand van 5 v's."

Zucht.

Waarom leren directeuren dat toch op de school voor directeuren. Denken ze nou echt dat een nieuwjaarstoespraak langer blijft hangen als-ie is opgebouwd uit een rijtje woorden met dezelfde letter?

"De eerste v is die van vooruitgang", zegt de directeur. We blijken vreselijk vooruit te zijn gegaan. We krijgen zelfs een applaus voor onszelf, wat me vreselijk doet denken aan de Grote Meneer Kaktus Show.
"De tweede v is die van de verhuizing", gaat de directeur verder. Want we gaan verhuizen dit jaar. Dat vindt dit conservatieve meisje niet leuk, want conservatieve meisjes houden niet van Veranderingen, daar worden ze Verdrietig van. Maar goed.
De derde v blijkt die te zijn van 'vol vertrouwen verder'. Gek genoeg telt dat niet voor 3 v's, dus er volgen er nog 2, maar die ben ik vergeten. Zie je nou wel. Werkt niet.

Na afloop vraag ik aan collega J. of hij ook nog goede voornemens met een v heeft voor 2006.
"Veel meer roken. En me Vaker Vol laten lopen", is zijn antwoord. Kijk, dat onthou ik dan weer wel.
Subscribe
 • Post a new comment

  Error

  default userpic

  Your IP address will be recorded 

  When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
  You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
 • 0 comments