Eenmaal daags Janneke (jannekeleber) wrote,
Eenmaal daags Janneke
jannekeleber

SPECIALIST IN GEBROKEN HARTEN

De pipo mag nog één ochtend Dokter Bibber van de buren lenen, daarna moet het spel weer terug. Iedereen die de afgelopen dagen binnen zijn gezichtsveld kwam, heeft hij zo ver gekregen om samen met hem de botjes uit het lijfje van de patiënt te peuteren zonder de zoemer af te laten gaan - althans, dat is de bedoeling. En gelukkig komt er vanochtend nog één slachtoffer langs die hij kan strikken: opa.

Dat de pipo Dokter Bibber leuk vindt is trouwens een raadsel, want zijn 'fijne motoriek' is nog tamelijk onderontwikkeld, mag ik wel zeggen. Hij heeft dan ook speciaal voor zichzelf de regel 'ik mag drie keer broem doen voordat ik af ben' heeft bedacht. In opa, die 74 is en bovendien kolenschoppen van handen heeft, heeft hij in elk geval een gelijkwaardige tegenstander. En dus wordt de 'ik mag drie keer broem doen voordat ik af ben-regel' ook op hem toegepast.

De pipo trekt voor opa een dokterskaartje waarop staat wat hij moet doen. "Gebroken hart, opa. Die moet je eruit halen. Dat kun je vast wel."
"Ja", zegt opa. "Ik ben heel goed in gebroken harten."
Niettemin klinkt er al snel drie keer broem.
"Jammer opa", zegt de pipo. "Maar raad eens wat: jij hebt het specialistenkaartje met het hartje erop. Dus je mag nog een keer, want jij bent de specialist in gebroken harten."
"Dat ben ik zeker weten", zegt opa.

Ik moet lachen en luister goed.
Het blijft spannend lang stil dit keer.
En er klinkt niet een keer broem.
Alleen het gejuich van de pipo en een voldane brom van opa.
Subscribe
 • Post a new comment

  Error

  default userpic

  Your IP address will be recorded 

  When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
  You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
 • 0 comments