Eenmaal daags Janneke (jannekeleber) wrote,
Eenmaal daags Janneke
jannekeleber

WIE WEET WAAR JETSKE WILLEM WEVER WOONT?

Ik heb een tijd, ik heb een adres, ik heb een route-beschrijving. Ik stap in de auto, op weg naar mijn interview in Amsterdam, met Jetske van den Elsen, van Willem Wever. De pipo vindt het voor het eerst 'stoer' wat ik doe voor mijn werk, want hij kijkt wel eens naar Willem Wever. "Ik zou haar wel eens zo'n Willem Wever-vraag willen stellen", zegt hij. "Maar ik weet er geen een." Ter compensatie geeft hij maar een tekening voor Jetske mee.

Geen file onderweg, ook dat is weer een meevaller. Het kan dus zomaar zijn dat ik het altijd ingebouwde kwartier verdwaaltijd over ga houden. Ik herhaal voor mezelf nog eens de route: eraf op de S103, links, tweede afslag op de rotonde, dan na 0,6 km rechts en na 50 links. 'U bent nu op de Ruysstraat', aldus de routebeschrijving.

Maar: ik mis de S103. Omdat er een vrachtwagencombinatie besluit me rechts in te halen op het moment suprême waarop ik naar de rechterbaan moet. Een beetje sukkelig natuurlijk, maar goed, ik heb nou eenmaal altijd wat onderweg en voor dit soort calamiteiten is dus dat kwartier verdwaaltijd ingebouwd.

Ik sta net ergens in Bos en Lommer geparkeerd om in het stratenboek op te zoeken hoe ik nu verder moet, als Jetske belt.
"Ik kom eraan. Ik sta op de Bos en Lommerlaan, dus ik zit in de buurt", zeg ik.
Stilte.
"Toch?", check ik.
"Nou...", zegt Jetske.
"Ruysstraat toch?", vraag ik.
"Ja", zegt Jetske.
"Dus", zeg ik. "Hoe nu verder?" Ik start alvast de motor.
"Je moet terug naar de ring", zegt Jetske. "Naar de S112."

Wow. De S112? Dat is aan de andere kant van de stad.
Willem Wever-vraag: Hoe kan dit?

Antwoord: er zijn twee Ruysstraten in Amsterdam. Je gelooft het niet, maar het is echt waar: de Hugo Floris Ruysstraat, waar ik blijkbaar voor heb gekozen en een Ruyschstraat met sch, waar Jetske woont. En dat is bij de Wibautstraat.

Ik voel me wel een beetje een sukkel nu. Maar ach, het zal wel meer mensen overkomen zijn, neem ik aan. Maar als Jetske zegt dat ze daar toch al een hele tijd woont, maar dat ze niet wist dat er twee Ruysstraten waren, wordt ook die hoop de grond in geboord.

Een enorme sukkel dus.
Het is niet anders.
Subscribe
 • Post a new comment

  Error

  default userpic

  Your IP address will be recorded 

  When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
  You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
 • 0 comments