Eenmaal daags Janneke (jannekeleber) wrote,
Eenmaal daags Janneke
jannekeleber

EEN BEETJE NEPPIG

Natuurlijk werd de spanning in de loop van de dag flink opgebouwd. Jip en Janneke-champagne halen, kamer opruimen voor de logé's en wel twintig keer de inhoud van zijn zakje 'kindervuurwerk' door zijn handen laten gaan en het alvast denkbeeldig laten ontploffen.

Als de buurtjes er dan zijn, is het feest. Het commando 'naar bed' wordt met een 'joepie' beantwoord en daarna is het nog lang keten.

Om vijf voor twaalf zitten er drie slaapdronken kindertjes naast elkaar op de bank te kijken naar een klok op tv. Je ziet ze denken: 'waarom.' Ja, er gaat iets groots te gebeuren zo meteen: een heel nieuw jaar komt eraan! Maar ja, wat is een jaar, als je vijf bent. Ineens begint het aftellen: 10, 9, 8, 7... De spanning op de gezichten stijgt. En dan: "nul! "Joehoe! Gelukkig nieuwjaar!" De klok maakt plaats voor beelden van vuurwerk.

Ik zie de pipo eerst naar mij kijken, dan naar buiten en dan naar de buurkinderen. Zijn gezicht zegt zoiets als: 'zie jij iets nieuws? Ik namelijk niet.'

Als ik hem vandaag vraag hoe hij het gevonden heeft, is hij vooral dolenthousiast over 'de knalerwten en de sterretjes'.
"En wat vond je van de klok en het aftellen?", vraag ik.
Hij haalt zijn schouders op en kijkt weer zo niet-begrijpend.
"Dat vond ik een beetje... neppig", zegt hij.
Subscribe
 • Post a new comment

  Error

  default userpic

  Your IP address will be recorded 

  When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
  You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
 • 0 comments