Eenmaal daags Janneke (jannekeleber) wrote,
Eenmaal daags Janneke
jannekeleber

DIT GEBEURT OOK

We hadden het over wat we gingen doen met Kerst, secretaresse P. en ik. Ik vertelde eerst wat ik ging doen. En toen vroeg ik:
"En jullie? Nemen jullie weer een zwerver in huis?"
Vorig jaar namelijk, was de vriend van P. tijdens Kerst thuisgekomen met een zwerver. Dat was even schrikken voor P., die behoorlijk netjes is. Het hele huis stonk en ze wist eigenlijk niet goed wat ze moest zeggen tegen die man.
"Maar op een gegeven moment dacht ik: R. heeft wel gelijk. Dit is de kerstgedachte. Dus toen heb ik me er maar overheen gezet."
Ik vroeg of R. nog contact had met de zwerver.
"Ja", zei P. "Hij zoekt hem op. Dan zegt-ie: Ik rij even langs de Bondsspaarbank, want daar zit hij meestal rond deze tijd."

Heeft u dit beeld te pakken? In de omroepstad rijdt een zekere R. regelmatig even naar de Bondsspaarbank om daar te praten met een zwerver waar hij zich om bekommert. Om te vragen of-ie eten nodig heeft, of een warme douche, of schone kleren, of voetenzalf, of misschien alleen iemand die even aandacht aan hem schenkt. En ik weet, het is een harde wereld, vol met leed en narigheid en andere ellende. Maar laten we met z'n allen niet vergeten: dit soort dingen gebeuren ook.

Fijne feestdagen.
Subscribe
 • Post a new comment

  Error

  default userpic

  Your IP address will be recorded 

  When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
  You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
 • 0 comments