Eenmaal daags Janneke (jannekeleber) wrote,
Eenmaal daags Janneke
jannekeleber

GEWOON EEN C

"Kan ik u helpen?", vroeg de mevrouw van de bh-winkel.
Ik vertelde wat ik zocht. De mevrouw keek mij aan.
"U zoekt verkeerd denk ik", zei ze. "U bent geen c maar een b."

Dat was een belediging, want ik ben gewoon een c en om dan uitgemaakt te worden voor een b, dat ligt heel gevoelig bij vrouwen. En dat wist die mevrouw natuurlijk als geen ander. Bovendien vond ik dat knap dat ze haar oordeel zo kon vellen, over mijn dikke winterjas heen.

De mevrouw liep naar een rek.
"Ga deze maar eens passen", zei ze terwijl ze me 2 bh's gaf. Ze gaf me ook nog een zetje richting de pashokjes, zo van 'hup hup'. Ik pas nooit bh's in pashokjes, maar vandaag dus wel, blijkbaar. En het werd nog erger, want toen ik de eerste bh aan had, deed de mevrouw het gordijn open en stapte zo mijn hokje binnen!
"Even recht voor de spiegel gaan staan", commandeerde ze.
Waarna ze ook nog eens heel brutaal aan me ging staan sjorren. Het was duidelijk dat de bh niet paste. TE KLEIN, WANT EEN B.
Maar na wat getrek wilde de mevrouw daar nog steeds niet aan.
"De bh is goed", zei ze.
"Oh", zei ik. "De bh is goed. Nou, dan ligt het zeker aan mijn borsten."
De vrouw voelde ook wel aan dat er iets niet klopte aan haar redenering, maar ze ging dat overduidelijk niet hardop toegeven.
"Ik pak wel een c", zuchtte ze geïrriteerd. Ze liep weg en gooide even later een c over het gordijntje heen. "U zit gewoon tussen een b en c in", riep ze erbij.

Nou echt niet. Ik deed de c aan en die paste precies. Ik twijfelde of ik nog de winkel in zou lopen om het haar te laten zien. Maar dat deed ik uiteindelijk toch maar niet.
Subscribe
 • Post a new comment

  Error

  default userpic

  Your IP address will be recorded 

  When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
  You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
 • 0 comments