Eenmaal daags Janneke (jannekeleber) wrote,
Eenmaal daags Janneke
jannekeleber

BUZZEN

Buzzing is een 'nieuwe reclamevorm'. Reclamebureaus geven een x aantal mensen een leuk product of een gratis kaartje voor een bepaalde film of zo en in ruil daarvoor moeten die mensen aan al hun vrienden rondbuzzen 'hoe leuk' dat iets is of was. Zou het werken?

In het programma Dit Was Het Nieuws werd zaterdag ook gebuzzd. Jan Jaap van der Wal wilde een zin buzzen. 'Jouw lid draait wild in mijn mond als een douchekop in het bad', las hij voor van een papiertje. En Raoul Heertje wilde even buzzen dat in de Appie Heijn op het Museumplein een hele iritante medewerkster rondloopt die haar collega's afzeikt over de plek waar de pindakaas met nootjes moet staan. Ik moet zeggen: als ik in de buurt woonde, zou ik even gaan kijken.

Aan de lunchtafel had redactrice J. ook ineens iets te buzzen. "Jullie moeten allemaal dinsdag naar Slapen bij Frans Bauer kijken, echt, je weet niet wat je ziet. Vijftig man in een tent die allemaal onder een Frans Bauer-dekbedje liggen. En dan mogen ze hun schoen zetten met een gedichtje erin en dan komt Frans zelf 's nachts als Sinterklaas verkleed cadeautjes in die schoenen doen. Echt, je weet niet wat je ziet.'

Ik ga morgen kijken en ik geloof wel in dat buzzen.
Alleen heb ik het rare gevoel dat het hiervoor ook al bestond.
Subscribe
 • Post a new comment

  Error

  default userpic

  Your IP address will be recorded 

  When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
  You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
 • 0 comments