Eenmaal daags Janneke (jannekeleber) wrote,
Eenmaal daags Janneke
jannekeleber

EIGENLIJK

Ik geloof dat ik het heb opgegeven met AB en zijn cd. AB mag dan ooit gezegd hebben dat zijn droomberoep 'liedjesschrijver' is, maar toch heb ik, als amateurpsycholoog, vastgesteld dat het hem ontbreekt aan 'intrinsieke motivatie'. Aan benzine in de motor, aan spanning in het stopcontact, aan de wens van de plant om te groeien. Zonder intrinsieke motivatie, gebeurt er niets.

Ik denk dat veel mensen het 'AB-syndroom' hebben. Dat ze EIGENLIJK iets heel graag zouden willen, maar het om allerlei rare redenen (die meestal te maken hebben met angst) niet doen. Ikzelf heb het lang gehad met dit weblog. Ik wilde al drie jaar een weblog, maar ik deed er niets aan, bang dat het niet zou lukken, te veel tijd zou kosten, ik het niet vol zou kunnen houden, etcetera. Het was A. die op een dag zei: "En nou begin je gewoon." Ben ik hem nog altijd dankbaar voor.

Er is iemand die het veel beter uit kan leggen: een gitaarspelende zielenknijper, of de zielenknijpende gitarist, het is maar hoe je het bekijkt. Alleen het decor van die uitleg is al prachtig: suisend over een snelweg bij nacht. Zie hier

De hele docu is een aanrader.
Van minuut 20.00 tot 22.23 is een levensles die ik iedereen gun.
En Jules Tielens is in elk geval een prachtige held.
Subscribe
 • Post a new comment

  Error

  default userpic

  Your IP address will be recorded 

  When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
  You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
 • 0 comments