Eenmaal daags Janneke (jannekeleber) wrote,
Eenmaal daags Janneke
jannekeleber

STRESSLOOS AVONDMAAL

De roze buuf heeft een gourmetstel. En dat ding hadden wij geleend dit weekend. Vanaf het moment dat de pipo het gourmetstel zag staan, was hij verkocht. Vooral het fenomeen 'mijn eigen pannetje' sprak hem bij voorbaat al enorm aan.

De hele dag vroeg de pipo, die normaal alleen aan tafel te krijgen is als er een beloning tegenover staat, of het al bijna etenstijd was. Om de tijd daar naartoe de verkorten, wilde hij dolgraag helpen met het voorbereiden. (Nog nooit eerder vertoond.)

Toen de hele tafel vol stond met vleesjes, saus, beslag, eieren, brood en nog meer, kon het gourmetstel aan en het feest beginnen. De pipo glom van geluk. Zijn toch al wankelende vegetariërschap, ging definitief van de baan omdat hij 'kipjes bakken zo leuk vond'. Hij bakte pannenkoeken, ommeletten, broodjes, reepjes spek en voordat hij aan een van zijn minimaaltjes begon zei hij het steeds weer: 'Eet smakelijk!" Het was hilarisch. Voor een keer waren er geen teksten als 'kom op jongen, neem nog een hapje' of over 'blijf nou eens even zitten aan tafel'. Nee, meneertje at alles op en toen wij al lang vol zaten, prepareerde hij nog een pannenkoek.

Tip dus voor iedereen die bekend is met de avondmaaltijdmetkinderenstress: neem een gourmetstel. Of leen hem van de buuf.
Subscribe
 • Post a new comment

  Error

  default userpic

  Your IP address will be recorded 

  When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
  You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
 • 0 comments