Eenmaal daags Janneke (jannekeleber) wrote,
Eenmaal daags Janneke
jannekeleber

DAGJE OVERSLAAN

Gister was hier geen logje.
Want gisteren heb ik namelijk overgeslagen.
Dat zat zo.

Het was half negen 's ochtends toen ik de pipo naar school ging brengen, met het patatje in de wagen. Het was nog donker en we stonden op het punt die muur van regen in de stappen. De pipo huilde, want hij was boos omdat hij van mij zijn dierbare lieveheersbeestjesparapluutje mee moest nemen.
"Straks wordt-ie nat en ik heb toch een capuchon op! Boehoehoe", brulde hij.
"Jongen, zei ik. Je kunt toch niet door die regen zonder paraplu!"
"Oh nee?", zei de pipo. "Dat kan heus wel. Ik doe het gewoon."
We liepen naar buiten. Daar kwam net de vuilniswagen langs en die reed nogal snel door een enorme plas. Ik voelde hoe het water via de bovenkant van mijn laarzen naar binnen liep en mijn tenen bereikte. Ik keek om en zag dat de pipo in staking was gegaan en midden op de stoep doodstil en boos naar me keek, in de stromende regen. Ik besloot gewoon door te lopen. Hij zocht het maar uit. Op dat moment kwam er een windvlaag en die tilde de plastic hoes over de wagen van het patatje op en blies hem naar de overkant. Ik rende erachteraan. Tijdens het oprapen voelde ik hoe de regen via mijn nek naar binnen sloeg en over mijn rug liep. De pipo was gelukkig weer in beweging gekomen, maar toen ik aan het eind van de straat omkeek, zag ik hoe hij demonstratief de paraplu NAAST zich hield en daarbij zijn zie-je-nou-wel-dat-het-kan-hoofd' trok. Drijfnat kwamen we aan op school.

Dit alles was nog voordat ik in de supermarkt stond en geen portemonnee bij me bleek te hebben. En ook nog voordat de oppas met het patatje van de trap zou vallen en daarbij DOOR het traphek heen zou vliegen. (Geen zwaar gewonden gelukkig). En tot slot nog voordat diezelfde oppas en passant zou zeggen: 'Heb je trouwens gezien dat je lekkage hebt?'

"Deze dag had ik liever willen overslaan", zei ik 's middags tegen de pipo.
"Ja, maar dat kan dus niet", zei de pipo.
"Oh nee?", zei ik. "Ik doe het gewoon."
Subscribe
 • Post a new comment

  Error

  default userpic

  Your IP address will be recorded 

  When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
  You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
 • 0 comments