Eenmaal daags Janneke (jannekeleber) wrote,
Eenmaal daags Janneke
jannekeleber

GROOT KLEIN LEED

Het is feest, want pipo's vriendje Joris wordt 6. Vanmiddag geeft hij een tovenaarsfeest, waarvan ik weet dat zijn moeder, die onderwijzeres is, weken aan de voorbereiding heeft besteed.

Ik zie de trotse ouders om 12.00 uur op het schoolplein, maar ze kijken helemaal niet blij.
"We hebben net gehoord dat de hond ernstig ziek is", zegt de moeder. "Zijn nieren zijn stuk en hij vergiftigt zichzelf nu in hoog tempo. Over een week is hij dood."

Het zijn mensen die, zo weet ik, hun hond altijd meenemen op vakantie. En als dat niet kan, dan brengen ze hem niet naar een asiel, maar naar een tante in de achterhoek, omdat-ie daar zo lekker kan rennen. En als ze dan afscheid van hem nemen, dan moeten ze altijd een beetje huilen. Zulke mensen. Lieve mensen.

's Middags kom ik de pipo brengen op het feestje. Het huis is prachtig aangekleed met spinnenwebben, toverhoeden, spoken en lichtjes. Ze gaan eerst knutselen, dan een speurtocht door het donker doen en dan is er nog een heksendiner buiten, bij de vuurkorf. De nog onwetende jarige stuitert blij rond. Zijn vader kijkt wat afwezig. Zijn moeder gaat dapper door, maar pinkt toch een traan weg uit haar ooghoek.

Ik kijk naar de hond.
Volgende week is hij dood.
Klein leed is zo
ontzettend groot.
Subscribe
 • Post a new comment

  Error

  default userpic

  Your IP address will be recorded 

  When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
  You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
 • 0 comments