Eenmaal daags Janneke (jannekeleber) wrote,
Eenmaal daags Janneke
jannekeleber

BELOVED HEI, HEDEN MORGEN 14 NOVEMBER
Wanneer ik naar mijn werk in de omroepstad fiets, voert mijn route over de hei. Gelukkig maar, want ik hou van de hei. Iedere dag hangt er een andere sfeer, variërend van vrolijk tot druilerig en van dreigend tot mysterieus.

Toen ik vandaag de hei opreed, voelde ik het meteen: de sfeer was superintens. De hei zelf was wit van de rijp. Over de bosrand kwam net de zon, die om een of andere reden in meerdere kleuren scheen vandaag, want ik zag behalve geel, toch ook echt flarden lichtgroen en roodachtig licht. Dat licht was trouwens zo sterk, dat het voelde alsof het op me af kwam rollen, als een enorme felgekleurde golf. Keek ik de andere kant op, dan zag ik dat er kleine flardjes mist vlak boven de hei hingen, nog geen twee meter boven de grond. Het was sprookjesland, spannend en liefelijk tegelijk.

Dit MOEST ik vastleggen, zo mooi! Ik haalde mijn mobiel uit mijn tas en begon te klikken. Maar aangezien ik niet zo'n fotograaf ben, duurde het even voordat ik en de juiste compositie en een beetje scherpte en ook nog iets van een rechte horizon had... En toen zag ik ineens vanuit mijn ooghoek 'de mevrouw met de paarse jas' fietsen. De mevrouw met de paarse jas? F**! Die hoor ik pas tegen te komen bij het viaduct, midden in de omroepstad! Ik keek op mijn horloge en zag dat ik al ruim 20 minuten te laat was. Ik wilde net gaan stressen, toen mijn blik weer op die hei viel.

Daarna reed ik rustig verder.
Dit was gewoon eventjes belangrijker.
Subscribe
 • Post a new comment

  Error

  default userpic

  Your IP address will be recorded 

  When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
  You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
 • 2 comments