Eenmaal daags Janneke (jannekeleber) wrote,
Eenmaal daags Janneke
jannekeleber

SLAAP LEKKER MAMA

Ik schrik wakker van het gekrijg van het patatje. Ik kijk op de wekker: 02.13 uur. Ik loop naar zijn bedje. Daar ligt hij, met gebalde vuistjes en zijn gezicht vertrokken van angst. Een nachtmerrie.

Ik haal hem uit bed en neem hem mee naar beneden waar hij nog even doorhuilt. Pas in de keuken wordt hij echt wakker. Hij krijgt een koekje, kijkt verbaasd om zich heen en kan dan weer lachen. Maar als ik hem terugbreng naar zijn bedje, slaat de stress direct weer toe. Oke, vooruit, dan maar met mij mee naar bed.

Dat vindt het patatje lollig. "Hattaaa!" zegt hij opgetogen tien minuten achter elkaar. Gelukkig wordt hij daarna toch moe. Hij gaapt en gaat op zoek naar een plekje om te liggen. Hij zoekt en zoekt... als een hond die rondjes draait in zijn mand. Dan vindt hij het: tegen me aan, met zijn hoofd op mijn buik en zijn beentjes langs de mijne. Ik voel hem tot rust komen. Toch mist hij nog iets, merk ik. Hij wil de zekerheid hebben dat ik niet straks, als hij in slaap is gevallen, er stilletjes vandoor ga zodat hij weer alleen achterblijft met die enge monsters uit zijn droom. Zijn hand kruipt omhoog, zoekt mijn gezicht. Dan stopt hij drie vingertjes in mijn mond. Zo is het veilig en zo is het goed. Welterusten mama, slaap lekker!
Subscribe
 • Post a new comment

  Error

  default userpic

  Your IP address will be recorded 

  When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
  You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
 • 0 comments