Eenmaal daags Janneke (jannekeleber) wrote,
Eenmaal daags Janneke
jannekeleber

MIND OVER MATTERHet ging over affirmaties tijdens de derde les van de mediumcursus deel 2. Want ja, die volg ik nu ook.
NIW, over affirmaties dus en over de kracht van het denken en visualiseren.

Ik geloof heilig in de kracht van visualiseren. Volgens mij heeft Lance Armstrong daar zeven keer de Tour mee gewonnen. En ikzelf heb een keer - iets minder indrukwekkend maar toch - op een steenkoude nacht zonder warme sokken of wat dan ook bij de hand, mijn eigen voeten 'warm gedacht'. Ik dacht aan gele en rode pijlen die naar mijn voeten gingen en er warmte heen brachten. En na een minuut of tien dacht ik: krijg nou wat...

NIW, affirmaties dus. Niet onbelangrijk, want je moet als medium behoorlijk sterk in je schoenen staan. Alleen al om te VERTELLEN dat je het later 'als je groot bent' echt wilt gaan doen, op 'echte mensen', vraagt om moed en zelfvertrouwen. Ikzelf heb dat tot nu toe alleen gedaan tegenover mensen die ik echt vertrouw. En dan nog moet je je vaak verdedigen, of hele lastige vragen beantwoorden over 'wat je dan allemaal ziet' en 'waarom je nog geen wereldleider bent als je toch al alles weet' en zo.

NIW, affirmaties.
José vertelde erover en ineens pakte ze een grote lepel. Ik dacht nog: ze zal toch niet... Maar ze deed het wel. In een beweging vouwde ze hem dubbel. Ze vertelde dat ze er geen fysieke kracht voor had gebruikt (zo zag het er inderdaad ook niet uit), maar mentale kracht. Ze had gedacht dat ze dat kon en dus kon ze het.

In de pauze die volgde, voelde ik stiekem of ik die lepel terug kon buigen. Maar het lukte niet. Ik zag ook dat-ie van roestvrijstaal was.

Dus.
Nu moet en zal ik het ook leren. En ik ben bescheiden begonnen met een stevige theelepel. Ik denk en ik visualiseer en af en toe weet ik het ook heel erg zeker. Maar het vervelende is dat die lepel heel zeker weet van niet.

Voorlopig is het dus nog matter over mind. Zodra dat anders ligt, bent u de eerste die het weet.

Subscribe
 • Post a new comment

  Error

  default userpic

  Your IP address will be recorded 

  When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
  You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
 • 0 comments