Eenmaal daags Janneke (jannekeleber) wrote,
Eenmaal daags Janneke
jannekeleber

GEEN EIGEN HUIS EN TUIN


Hoe vaak heb ik het me niet afgevraagd als ik door een dorpje in Frankrijk of België reed: waarom bouwen ze die huizen zo AAN de weg. Geen stoep, geen voortuin, maar gewoon weg-huis. Ik vroeg me dan af hoe het zou zijn om daar te wonen.

Dus toen we aankwamen en het huis zagen, wist ik dat ik antwoord zou krijgen op mijn vraag. Want het huis stond AAN een weg. Aan drie wegen eigenlijk, want het was een driesprong. Ook dat nog. En, hoe was dat? Nou, raar. Om 's nachts in je bed te liggen en te horen hoe een passerende auto nog net niet DOOR de slaapkamer reed. En dat was dan vooral dankzij het feit de muren drie meter dik waren.

Ook raar: de inrichting. De eigenaar had iets met de Middeleeuwen. En met de Seventies. Dus het was een beetje Middeleeuwen meet de Seventies. Met ridders all over the place en wandtapijten aan de muur met jonkvrouwen erop en een tafel met oranje tegeltjes ingelegd en een vierkante Seventiesklok aan de muur... Ik voelde me de eerste dagen een beetje alsof ik in de tijdmachine van professor Barabas was beland. Maar toen werd het mooi weer en konden we de tuin in.

Subscribe
 • Post a new comment

  Error

  default userpic

  Your IP address will be recorded 

  When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
  You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
 • 2 comments