Eenmaal daags Janneke (jannekeleber) wrote,
Eenmaal daags Janneke
jannekeleber

OH WAT IS TROUWEN TOCH ONTZETTEND ROMANTISCH

De pipo mag graag de competitie aangaan met zijn vader, die hij ziet als 'the man to beat'. Dus toen hij op een dag hoorde dat A. en ik niet getrouwd zijn, zag hij ineens zijn kans schoon:
"Maar dan ga IK toch met je trouwen, mama?", zei hij vlemerig. Het was een bijzonder huwelijksaanzoek.

En daar bleef het niet bij, want de dag erna was er al een ring.
"Heb ik uit de supermarkt, uit zo'n plastic ei", zei de pipo tevreden. Het ringetje zelf, ook gemaakt van plastic, paste alleen om mijn pink, maar was me meteen dierbaar met dat schattige roze hartje in het midden.

Alleen toen kreeg mijn 'echtgenoot' ineens spijt.
"Ik vind die ring eigenlijk zelf ook wel mooi", zei hij op een dag. "En ik had hem gekocht. Mag ik hem terug?"
"Nee", zei ik. "Zo werkt dat niet met trouwen, tenzij je natuurlijk wil scheiden." Nee, dat wilde hij niet, dus het ringetje bleef bij mij.

Maar niet voor lang. Want op een dag was-ie ineens weg. En ik overal zoeken en me schuldig voelen, want wie raakt nou d'r trouwring kwijt...
Totdat de pipo op een avond, tijdens het naar bed brengen, iets had op te biechten: "Ik heb je trouwring gepikt", zei hij. "Hij zit in mijn geheime dingen-doos." Hij keek er behoorlijk schuldig bij.
"Nou, lekkere echtgenoot ben jij", antwoordde ik.

Toen ik weer beneden was, hoorde ik boven nog voetstapjes. En toen ik even later ging kijken, lag hij daar, op het tafeltje naast het bed: onze trouwring.
"Ik snap het wel hoor", nam A. het voor de pipo op. "Hij wil gewoon ook een ring. Dat hoort toch ook zo, in een 'normaal huwelijk'."

Daar had hij gelijk in. En nu heeft de pipo ook een ring. Een groene, van fluoriserend rubber. Dezelfde hadden ze namelijk niet meer, in de plasticeierenautomaat van de supermarkt.
Subscribe
 • Post a new comment

  Error

  default userpic

  Your IP address will be recorded 

  When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
  You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
 • 0 comments