Eenmaal daags Janneke (jannekeleber) wrote,
Eenmaal daags Janneke
jannekeleber

ZO ZIJN WE NIET GETROUWD

Het verhaal begint op een klein, houten steigertje aan de Houkesloot bij Sneek. Met een jongen en een meisje en een eerste, voorzichtige kus.

Dan gebeurt er van alles: jongen gaat terug naar Terschelling, waar hij woont. Meisje gaat studeren in Amsterdam. Meisje wordt ziek, heel ziek. Zo ziek dat ze met spoed in het ziekenhuis wordt opgenomen. Daar ligt ze en er komt geen familie op bezoek, omdat de familie vindt dat ze zich een beetje aanstelt. Meisje beseft ineens dat ze niet helemaal uit een normaal gezin komt en dat ze niet weet hoe ze verder moet in het leven.
NIW: meisje belt jongen op. Jongen laat alles achter op Terschelling en komt met één klein tasje bezittingen met de eerste boot naar Amsterdam.

Hij gaat nooit meer bij meisje weg.

Dan gebeurt er weer van alles: wel samenwonen, niet samenwonen, ruzie maken, veel ruzie maken, plezier maken, vakanties, heel veel varen. (Ze kennen elkaar immers van de Houkesloot). En heel veel uitvogelen: wie ben jij, wie ben ik en hoe kunnen wij samen... En, als ze eenmaal samenwonen: gaan wij trouwen? Meisje zou wel willen, maar jongen wil het ABSOLUUT NIET, want hij HAAT trouwen. Meisje denkt: nou ja, dan maar gewoon verkering.

Ook is er een keer een wandeling over het strand bij Zeeland. Jongen zegt: "Zullen we kindjes nemen?" Meisje zegt: "Ik weet niet of ik dat kan hoor, moeder zijn." Jongen: "Is toch leuk, iemand wegwijs maken in het leven, 20 jaar lang?" Meisje denkt: 'hé, zo kun je het ook bekijken.'

Achteraf een heel bepalend moment.

Jaren later komt er een klein jongetje.
En weer jaren later, nog een!
Wat een geluk.
En nog een jaar later... zijn we bij het nu.

Vandaag vieren meisje en jongetje dat ze 19 jaar verkering hebben.
Of zoals A. het noemt: we zijn al 19 jaar niet getrouwd.
Subscribe
 • Post a new comment

  Error

  default userpic

  Your IP address will be recorded 

  When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
  You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
 • 3 comments