Eenmaal daags Janneke (jannekeleber) wrote,
Eenmaal daags Janneke
jannekeleber

ZWARE ETAPPE

Twee jaar geleden hadden we een topvakantie in de Vogezen, in de buurt van Gerardmer. En vandaag zou de Tour finishen in Gerardmer. Dus ik zat dubbel ingespannen op het puntje van mijn stoel.


In Gerardmer hadden we boodschappen gedaan en ijs gegeten en de pipo had er in de draaimolen gezeten en we hadden in een trappelbootje over het meer getrappeld en daarna patat gegeten aan de oever. Dus ik wilde zien of ik nog iets kon herkennen van al dat leuks.
Toen ontsnapte die gekke Weening uit het peloton en kreeg hij die rare Klöden achter zich aan en die pakte zijn bolletjestrui af echt 2 meter voor de top van die klim, wat ik een beetje rotstreek vond eigenlijk en toen gingen ze dalen. Als debielen werkelijk. Met achter zich, op acht seconden, het jagende peloton. En Weening keek steeds om en dat moest hij niet doen, want ze reden wel 80 per uur, op die fietsjes en door die bochten. En ondertussen vroeg ik me af waar nou toch die bocht bleef met dat restaurant waar we geweest waren met daarachter die kabelbaan waar wij nog met z’n drietjes in hadden gezeten, de pipo, A. en ik. En net toen ik meende aan een verkeersbord te herkennen waar we zaten, gingen die gekke Weening en Klöden weer versnellen en reden ze, echt niet te geloven, weer weg van dat peloton. En zo denderden we op Gerardmer af en ging ik nog meer op het puntje van mijn stoel zitten, terwijl ze al onder het doek van ‘arrivée 1 km’ doorscheurden, met hun neus op hun stuur. Ja! Kijk! Daar, die benzinepomp bij die Peugeot-garage, daar hadden we nog getankt en daar links: de Super U, waar ze die ontzettend lekkere chocola hadden en dat plein van die draaimolen en jezus wat bleef die Weening lang in dat wiel van Klöden zitten met de finish in zicht. Hij moest eruit, gaan, GAAN!,GAAAAAAN!! schreeuwde ik. En eindelijk ging-ie dan, maar die Klöden ging ook, ze gingen allebei en daar was de streep al en shit, ze waren erover en hadden we nou gewonnen of niet?

Twee minuten duurde het voordat de finish-foto in beeld kwam. Die nog niks zei trouwens, maar de jury had besloten dat Weening had gewonnen. En terecht.

Ik viel achterover in mijn stoel.
Man, wat een zware etappe.
Subscribe
 • Post a new comment

  Error

  default userpic

  Your IP address will be recorded 

  When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
  You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
 • 0 comments