Eenmaal daags Janneke (jannekeleber) wrote,
Eenmaal daags Janneke
jannekeleber

MOOI OUD WORDEN

Live 8 was een groot succes, zo heb ik vandaag live op de werkvloer ondervonden. Iedereen had wel aantal optredens gezien en was daarover behoorlijk enthousiast. Opvallend was wel dat het uiterlijk van de vooral de wat oudere sterren een belangrijk onderwerp van gesprek was.
"Ik vond het af en toe wel een oude mannen-parade", zei redactrice I.
"Madonna was goed, maar je kon wel zien dat ze geen twintig meer is", zei A.

Steeds vaker merk ik dat ik helemaal niet WIL dat mensen er, door allerlei ingrepen, twintig jaar jonger uitzien dan ze zijn. Ik vond Simon Le Bon met buik leuk. Ik vond Annie Lennox met groefjes leuk. En die grijze, verlopen kop van Bob Geldof. Ik heb niks met die gladde, strakgetrokken toetjes. En het scenario waarin iedereen in staat zou zijn eruit te zien als Vanessa op haar 60ste, doet mij horrorfilmachtig aan.

"En geldt dat dan ook voor jezelf?", vroeg iemand, nadat ik deze mening had geventileerd. "Ga je ook blij zijn met je eigen rimpels en grijze haren als je die krijgt?"

"Ja kijk, dat is natuurlijk heel iets anders... ", bracht ik een beetje onhandig uit.

Het zette me voor de vraag waar een meisje van 38 mee te maken krijgt. En ik weet nog niet hoe ik ermee moet dealen. Dus kijken we maar weer naar Madonna. Stiekem hoop ik dat zij, die voor zoveel vrouwen van mijn generatie zo'n voorbeeld is geweest als sterke vrouw, dat zij het lef heeft om het openlijk te zeggen: 'Aan mijn lijf geen botox. Ik blijf goed voor mezelf zorgen en laat verder de natuur zijn gang gaan.'

En dan laten zien dat je ook mooi oud kunt worden.
Dan kan ik het ook.
Subscribe
 • Post a new comment

  Error

  default userpic

  Your IP address will be recorded 

  When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
  You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
 • 0 comments