Eenmaal daags Janneke (jannekeleber) wrote,
Eenmaal daags Janneke
jannekeleber

DE HITTEGOLF

"Hij staat op een 3 en een 2!", riep de pipo naar boven gisteren, als antwoord op mijn vraag hoe hoog de thermometer stond.

32 Graden. En dat om half negen 's ochtends.

Ik besloot ramen en deuren gesloten te houden, omdat het binnen nog relatief koel was. En zo voelde ik me ineens als de Fransen in Frankrijk. De toeristen, de zonzoekers, die op een bloedhete dag met rubberbootjes op het dak op zoek naar zwemwater rijden door dorpjes die uitgestorven zijn, omdat de bewoners binnen schuilen voor de hitte.

's Middags kwam er nog wat na-bezoek van mijn verjaardag. De kinderen spoten elkaar nat met de tuinslang. En wij dronken water en rosé met ijsklontjes erin. Na twee uur trokken de ouders hun benen los van de leren stoelen. Zuchtend dat ze weer 'door die hitte moesten.'

Rond 3.30 uur 's nachts kwam de verlossing: wapperende slaapkamergordijnen, stroompjes koele wind, de geur van regen. Terwijl ik de ramen sloot, zag ik dat de lucht geelgekleurd was van de bliksem.

Vandaag stonden ramen en deuren weer wagenwijd open. En langzaam verdween die dikke, warme lucht. Maar toen ik vanavond de grote rommelkast op de overloop even opentrok, kwam me toch nog een vlaag warmte tegemoet.

Het laatste restje hittegolf.
Subscribe
 • Post a new comment

  Error

  default userpic

  Your IP address will be recorded 

  When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
  You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
 • 0 comments