Eenmaal daags Janneke (jannekeleber) wrote,
Eenmaal daags Janneke
jannekeleber

MENEER V. VERSUS THE PEOPLE

In het bedrijf waar ik vandaag werkte, hebben ze een Hoofd Facilitaire Diensten: Meneer V. Als je iets kapot maakt, dan bel je meneer V. en die scheldt je dan vreselijk uit. Dat is zijn taak. Daarna zorgt hij voor vervanging van het ding en vertelt je nog eens heel duidelijk dat dit wel de allerlaatste keer was.

Toen werknemers niet meer mochten roken op het werk, kreeg Meneer V. er een taak bij. Nog voordat de wet van kracht ging, stuurde hij iedereen al een agressief mailtje, met onaangename bewoordingen als 'het zou fijn zijn als u zo volwassen zou wezen om zich aan deze regels te houden'.

Teksten die doorgaans niet het meest volwassen gedrag in de mens naar boven halen.

Er kwam een rookhok. Maar... er werd ook gerookt op de wc. Dat rook je als je binnenkwam en het bracht Meneer V. tot grote woede. Zijn eerste maatregel was het opplakken van enorme niet-roken-stickers, zowel aan de buitenkant van de wc-deur als aan de binnenkant. Daarna hing hij ook nog een 'verordening' op, waaruit bleek dat het nu oorlog was.

Het hielp niet. De wc rook nog steeds naar rook. Waarschijnlijk vond de roker het wel lekker, iets te lezen bij het roken.

Toen volgde een nog woedender mailtje waarin Meneer V. aankondigde dat er rookmelders opgehangen zouden worden. Al de volgende dag knipperden er rode lampjes aan het plafond in de wc.
Het werd stil.
En rookvrij.
Heel saai.
Tot vandaag.
Ik kwam de wc in en rook rook. De rookmelder was opengedraaid en de batterij hing eruit. Yes!, zei ik in mezelf, terwijl ik mijn vuist balde.

In zijn strijd 'versus The People' had Meneer V. een gevoelige nederlaag geleden.
Subscribe
 • Post a new comment

  Error

  default userpic

  Your IP address will be recorded 

  When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
  You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
 • 0 comments