Eenmaal daags Janneke (jannekeleber) wrote,
Eenmaal daags Janneke
jannekeleber

BLOTE HANDENIk ben een allergiepatiënt. Vooral ‘s nachts gebeurt het vaak dat er van binnen iets fout lijkt te gaan, waarna ik last krijg van jeukaanvallen die mij uren uit mijn slaap houden. Het is een lastige klacht, waar de reguliere geneeskunde weinig antwoorden op heeft. Ja, pilletjes en zalfjes die de brand blussen, maar de oorzaak nemen ze niet weg.

En omdat ik dat laatste toch wilde, ging ik naar een acupunctuurman. De acupunctuurman wilde niets horen, alleen mijn rug bestuderen. Daar wriemelde hij een tijdje aan. Hij trok vervolgens zijn hand door mijn haar en kneep me in mijn nek en in mijn schouders. Daarna vroeg hij me mijn ogen te sluiten en herhaalde de handelingen.
“Je hebt ‘s nachts meer last dan overdag zie ik”, zei hij. “Er zit een foutje in het nachtprogramma.”

Er volgden naaldjes in mijn enkels, oren en polsen en ik moest vier maanden lang allerlei kruidencapsules gebruiken met rare namen als Cimicifuga en Sylimarin. Die werden niet vergoed door het ziekenfonds, maar: ze hielpen wel! De jeuk neemt af, mijn huid wordt sterker en dat gevoel dat er ‘s nachts ‘iets fout gaat’, is weg. De klachten namen voor 70% af en ik was al heel tevreden.

De acupunctuurman echter nog niet. Tijdens de laatste ‘wriemelaanmijnrug-controle’ stelde hij vast dat er ergens nog een klein foutje zat. Na veel gepeins vroeg hij me mijn ringen af te doen. “Ah”, zei hij, toen ik dat had gedaan. “Daar zat de fout. Dat zie je wel vaker. Dat goud om de ring- en middelvinger voor storingen kan zorgen.”
Hijzelf was zeer tevreden over deze ontdekking en raadde me aan om dus voortaan mijn ringen niet meer dagelijks te dragen.

Zonder jeuk voelt prima.
Maar zonder ringen voelt raar, niet prettig.
En zelfs een beetje bloot.

Subscribe
 • Post a new comment

  Error

  default userpic

  Your IP address will be recorded 

  When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
  You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
 • 0 comments